Начало ММА Дръзкият Джейк Пол, който разтърси UFC

Дръзкият Джейк Пол, който разтърси UFC

Дръзкият Джейк Пол, който разтърси UFC
0

Една интернет сензация е на път да разтърси империята на UFC. Възможно ли е Джейк Пол да принуди Дейна да увеличи хонорарите на бойците си? Успехът на братята Джейк и Логан Пол поставя президента на UFC Дейна Уайт в трудно положение. Блогърите показаха, че могат да печелят доста впечатляващи суми с непрофесионалните си битки. 

Вижда се, че възникналата ситуация тревожи самите спортисти. Много бойци многократно са говорили за хонорарите си с шефа на организацията.

,,Можете да отидете и да се биете с един от нас и да спечелите добри пари. Можете и да се биете в UFC на много по-високо ниво и да получавате по-малко. Така че защо да се самоубиваш, когато има по-лесен начин?“, казва Джейк Пол.

Изключително рядко се чуват ентусиазирани коментари от самите бойци. 

Като цяло през последните години ситуацията в UFC стана по-малко розова за Уайт. Промоцията губи изключителни бойци, а нови такива не идват на техните места. Да си припомним само кои напуснаха организацията през последните години. Даниел Кормие, Хабиб Нурмагомедов, Хенри Сехудо и Джон Джоунс, който въпреки че фигурира в листите на UFC, не се показва по никакъв начин. 

Свидетели сме и на избледняването на Конър Макгрегър, който днес е далеч от формата си. Разбира се, ирландецът продължава традиционно да прави гръмки изявления в Twitter, но определено имиджът му не е както беше преди.

Франсис Нгану претендира за ролята на голяма и сериозна звезда, но той също имаше разногласия с Уайт. Не е изненадващо, че шампионът на организацията в тежка категория все по-често говори за възможна битка с някой от боксовите звезди, например Тайсън Фюри. Нгану е наясно, че подобна битка ще му донесе много повече от дуел по ММА правилата.

Междувременно бойците, които излизат на преден план – Ган, Ян Блахович, Ислам Махачев, Петър Ян и друди, не можем да наречем наистина ярки звезди. Предполага се, че никой от тях няма да стане звезда от ранга на Хабиб и Конър. Всички те са талантливи бойци, шампиони, достойни за колани, но не предизвикват такъв интерес около себе си.

Тази ситуация изправя Уайт до стената, рискувайки да загуби на практика цялата империя. Звездите ще си тръгнат, а той ще остане с обикновена пехота, много талантлив, интересен, но не представлява интерес за масовата публика. Ако босът на организацията не преразгледате финансовите правила на веригата, можете да попаднете в трудна ситуация, а всички предпоставки за това са налице.