Начало ММА Хабиб категоричен, че Мовлид Кайбулаев ще стане един от най-добрите
0

Хабиб категоричен, че Мовлид Кайбулаев ще стане един от най-добрите

Хабиб категоричен, че Мовлид Кайбулаев ще стане един от най-добрите
0

Бившият хегемон в „лека“ категория на UFC Хабиб Нурмагомедов засипа с похвали неговия съотборник Мовлид Кайбулаев и заяви, че той ще стане един от най-добрите бойци в света.

31-годишният Кайбулаев е сънародник на Хабиб и негов тренировъчен партньор от над 10 години. Той има 19 победи в 20 професионални срещи, а през 2021-а спечели наградата от 1 милион щатски долара, като стигна до първото място на Гран При турнира на „Professional Fighting League“ в категория „перо“.

Дагестанецът е автор и на един от най-красивите нокаути в PFL.

Кайбулаев беше един от основните ми спаринг партньори. Той има отлична борба и знае как да защитава събаряния. Неговия стил е подобен на този на Гейджи и ми беше основен партньор. Той се научи на много през последните две години. Играта му в стойка и контролът му на земята се подобриха. Смятам, че той ще стане един от най-добрите в света и ще направи много пари. PFL дават добра възмоьност за бойците да направят добри пари, заяви Хабиб във видео клип в официалния му YouTube канал.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".