Начало Други Футболистите, с които не бихте искали да се биете
0

Футболистите, с които не бихте искали да се биете

Футболистите, с които не бихте искали да се биете
0

Футболът е игра с крака и спортистите залагат на уменията си главно с тях. Често обаче по време на двубои изникват конфликтни ситуации, които водят и до размяна на удари. Сбивания между съотборници на тренировка, сбивания между противници в тунела или на терена. Такива новини се появяват почти всяка седмица, а вероятно има и множество случаи, за които просто не се разчува.

Има обаче и много футболисти, с които никой не би желал да се сбие. Дори звездите в бокса и ММА.

Вини Джоунс
„Най-трудният“ човек в историята на футбола е той. Вини Джоунс беше известен с невъобразимо грубите си влизания и с това, че смачка тестисите на Пол Гаскойн. Корените му от работническа класа свидетелстват за неговия образ на твърд човек. Дори в тази възраст не би имал проблем с много от професионалните бойци.

Рой Кийн
Здрав ирландски момък, който беше отличен пример за спортна злоба и хищнически инстинкт. Едва ли има футболист, който да не е спорил с него на терена. А редица бивши съотборници признават, че са се страхували от Кийн.

Прекрати кариерата на един футболист, а освен това е тренирал бокс и дори има четири мача. И четирите завършват с негова победа.

Златан Ибрахимович
За къде сме без ексцентричният швед, който има черен колан по таекуондо. Ибрахимович е перфектното въплъщение на размер, сила, издръжливост и бързина. Въпреки височината си е много пъргав, а сбиванията със съотборниците му са прословути. Само веднъж се признава, че е имал притеснения преди сбиване. Шведът се сдърпва с Огучи Ониево (също достоен да влезе в класацията).

„Ониеву приличаше на боксьор тежка категория. Той е над два метра и тежи над 90 килограма, но пак не можа да се справи с мен“, казва Златан. Битката завършва със счупено ребро на опонента му.

Пол Погба
Французинът е почти завършен кикбоксьор, а това се е виждало в много видеоклипове от тренирoвките му. Има си треньор и редовно показва комбинации, които биха свалили голяма част от бойците в неговата категория.

Погба не се страхува от нищо, когато се ядоса е като разярен бик, в крак е с модните тенденции и печели милиони. Като всеки един боец от UFC.

Адебайо Акинфева
Планина от мускули, силен и брутален. Прилича на всичко друго, но не и на футболист. Известен с прозвището „Звяра“. Може да чупи кости на лицето с голи ръце и е готов за кариера в тежка категория на UFC.

Акинфева тежи 101 килограма и е определен за най-силния футболист в света. Фигурата му плаши всички на терена и почти никой не смее да каже дума срещу него.

Крейг Белами
Известен с това, че е много бърз и винаги, когато има възможност, използва юмруците си. Никога не отстъпва от предизвикателство и вероятно ще се зарадва да се сбиете. Известен с това, че е пребил съотборник със стик за голф.

Джоуи Бартън
Уличен боец. Израснал в труден работнически квартал на Ливърпул. Бартън се боксира от дете, по природа е агресивен и се безстрашно.

Пепе
Португалският защитник има репутацията на един от най-грубите съвременни играчи. По време на мачове е правил неща, за които някой ден ще пише в учебниците по футбол, че не трябва да се правят. Рита съперници в главите и гърба, обича да действа хитро.

Марко Матераци
Направи име във футбола, но всички знаеха прийомите му – ритане, блъскане, удари с лакти. Готов е за някоя от промоциите в ММА.

Дженаро Гатузо
Уличен боец ​​от комуната Кориляно Калабро. Гатузо е свикнал да се бори през целия си живот. Бие се в барове, чупи носове във футболни мачове. Никога не мърда и крачка назад. Противници, съотборници, мениджъри, длъжностни лица – няма много хора, с които Гатузо не желае да се бие.