Начало Други Ивайло Иванов пред Boec.BG: Всички срещи бяха трудни, но вярвах, че ще победя

Ивайло Иванов пред Boec.BG: Всички срещи бяха трудни, но вярвах, че ще победя

Ивайло Иванов пред Boec.BG: Всички срещи бяха трудни, но вярвах, че ще победя
0

Джудистът Ивайло Иванов сподели пред Boec.BG детайли около победата му на Гран При Хага миналия уикенд. Българинът победи в шест схватки на татамито в Хага и извоюва златния медал за родината ни. По пътя към златото Иванов победи и световния шампион в тази категория, Сеид Моалей. Иванов пребори и джудисти от Румъния, Швеция, Молдова и двама представители на домакините. Във финален сблъсък срещу холандеца Франк де Вит Ивайло успя да обърне резултата в последните секунди и разби надеждите за холандско злато на екзалтираната публика в залата.

Ето какво сподели Ивайло за представянето си и бъдещето пред него:

 

– Ивайло, представянето ти в Хага накара българите у дома и по света да се гордеят с теб. На какво се дължеше този хъс в играта ти? Какво те мотивира да изкараш най-доброто от себе си?

– Здравейте! От доста време не бях взимал медал от такъв форум. Бях изпаднал в дупка поради комплекс от причини. Смятам, че успях да изляза от нея и всъщност това е моята борба. Чувствах се много добре на състезанието, както физически, така и психически, и това доведе до успеха.

– През всичките шест срещи изглеждаше изключително спокоен и концентриран. Имаше ли момент, в който се чувстваше наистина затруднен на този турнир?

– Нямах лека среща, всички бяха много трудни, но наистина бях спокоен, концентриран и вярвах, че ще победя.

– Как се почувства след като отбеляза Ипон на световния шампион Сеид Моалей? Какви бяха първите ти мисли?

– Знаех, че това ще бъде най-тежката ми среща, когато видях жребия. В моментите след победата повярвах, че ще бъда сред медалистите.

– Франк де Вит, когото победи във финалната среща, беше на второ място в ранглистата, а домакинската подкрепа в залата можеше да се усети и през екраните. Повлия ли ти настроението на публиката във финалната ти среща?

– Обикновено игнорирам публиката, но в този случай те ме надъхаха за победа още повече.

– Освен брилянтна техника, ти показа и невероятна физическа форма в Хага. Промени ли нещо в тренировките си, или неуморимостта ти се дължи на друго?

– Заедно с треньорите ми от СК „Джудо и Самбо ЦСКА“, както и националният селекционер А. Герчев, търсехме пропуските в подготовката ми. Наблегнахме на силата и техниката. Мисля, че сме в правилната посока.

– Какво следва за теб оттук нататък?

– На 26-ти ноември се качвам на Белмекен за базова подготовка с националния отбор. Подготовката за мен ще е по-различна, защото на 12-ти декември заминавам за най-силния турнир за годината – Masters. На този турнир са поканени да участват първите 16 състезатели в Световната ранглиста. След коледните празници продължавам подготовката си съобразно плана, който са изготвили треньорите. Бих искал да благодаря за непрестанната подкрепа на отбора ми СК „Джудо и Самбо ЦСКА“. Те бяха неотлъчно до мен, въпреки че дълго време нямах добър резултат. Благодаря на фирма Apolo, на г-н Николай Цветанов, на г-н Пенко Пенев (Build Invest), на FitSpo, Stiko-90, Nitrotiger и на момчетата от Levski BJJ & Grappling. Желая ви здраве и весели празници!

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".