Начало Други Ивайло Иванов със седмо място от Големия шлем в Париж
0

Ивайло Иванов със седмо място от Големия шлем в Париж

Ивайло Иванов със седмо място от Големия шлем в Париж
0
Най-добрият български джудист в категория до 81 килограма Ивайло Иванов завърши седми на турнира от Големия шлем в Париж. Седмият и от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. изигра 4 срещи, в които записа 2 победи и 2 загуби. Той започна с ипон срещу представителя на Финландия Клаус Верлин.
Последва нов успех с ипон над мароканеца Ашраф Мути. След това обаче Ивайло допусна поражение с ипон от южнокорееца Сеунгсу Лий и отиде на репешаж.
След оспорвана среща, продължила повече от 8 мин. Иванов отстъпи с ипон на грузинеца Нугзари Таталашвили, след като преди това записа едно вадзари.
Янислав Герчев, който трябваше да ни представя в Париж в категория до 60 килограма, не пътува за Франция, тъй като миналата седмица получи контузия на Европейската отворена купа в София и все още не се е възстановил.
България имаше представителка и при дамите в Париж. Ивелина Илиева обаче допусна поражение още в първата си среща в категория до 57 килограма. Тя беше победена от британката Некода Смит-Дейвис с вадзари.