Начало Други Изобретателят на „Българската тренировъчна торба“ ще проведе открита тренировка за ученици в Бургас

Изобретателят на „Българската тренировъчна торба“ ще проведе открита тренировка за ученици в Бургас

Изобретателят на „Българската тренировъчна торба“ ще проведе открита тренировка за ученици в Бургас
0

Световноизвестният състезател по класическа борба Иван Иванов ще пристигне в Бургас от САЩ по покана на адв. Драгомир Ошавков, за да проведе открита тренировка с настоящи възпитаници на Спортното училище „Юрий Гагарин“ под мотото „Предизвикай ме“. Научихме от БТА.

Тя е част от кампанията за открити тренировки „Ролята на физическото възпитание за развитието на личността на ученика“, която Спортното училище започна през миналата учебна година по повод честването на 50-годишния си юбилей, каза адв. Ошавков за БТА.

Откритата тренировка в Бургас ще бъде проведена на 22 ноември от 10:30 часа в зала „Бойчо Брънзов“.

Роденият в Казанлък Иван Иванов отдавна живее и работи в Съединените американски щати. Той е световен вицешампион от 1994 година и пети от Олимпийските игри в Атланта през 1996. Българинът е изобретател на системата за тренировка „Суплес“, бил е треньор на олимпийския отбор на САЩ и генерален мениджър на Американската федерация по борба.

Иванов, който е и носител на златния пояс „Никола Петров“, е изобретател на уреда „Българска тренировъчна торба“, известен по цял свят като Bulgarian Training Bag. Учениците от Спортното училище в Бургас ще имат възможност да направят съвместна тренировка с бореца, който ще им демонстрира възможностите на изобретения от него фитнес уред.

Българската торба вече се използва с успех сред елитните състезатели и треньори по борба, MMA, джудо, както и от практикуващите функционални, аеробни и кросфит тренировки.

тагове: