Начало Други Как да изпълним „Дан Гун“ в таекуондо (ВИДЕО)

Как да изпълним „Дан Гун“ в таекуондо (ВИДЕО)

Как да изпълним „Дан Гун“ в таекуондо (ВИДЕО)
0

Продължаваме с практичните видео уроци на Българска Федерация по Таекуон-До ITF. След първия урок, който бе на тема „Как да изпълним Чон Джи тул“, сега е ред на „Дан Гун тул“. Демонстрацията е проведена от майстор Вергилий Ситнилски и Любомир Бакалски.

Описание на техниките:

  1. Техники с ръце
  • Нуинча со сонкал каунде деби маки
  • Ниунча со санг палмок маки
  • Ниунча со сонкал каунде йоп тереги
  • Гънън со пакат палмок чукио маки

#OтговорниВкъщи

Дан Гун („Внук на небето“) е името на легендарния основател на първото корейско царство Древен Чосон през 2333 г. пр. Хр. Характерно за тази форма е това, че всички удари са високо (на нивото на очите), което символизира как Дан Гун изкачва планина.

Легендата: Дан Гун е син на Хван Унг („Синът на небето“), който мечтаел да живее на Земята и с разрешението на баща си (Хван Ин – господарят на небето). Той и 3000 последователи слизат от небето на върха на планината Бек Ту и основават град Шин Ши (Градът на духовете). Там той е със своите министри Облак, Дъжд и Вятър. Въвеждат закони и морални кодекси, учат хората на различни изкуства, медицина и селско стопанство. Дан Гун се качва на трона в град Асадал през 2333 г. пр. Хр., който по-късно става столица на т.нар. от Дан Гун царство на Часон (Древен Чосон).