Начало Други Как диетите на Сталоун за ,,Роки“ го вкараха в болница (ВИДЕО)

Как диетите на Сталоун за ,,Роки“ го вкараха в болница (ВИДЕО)

Как диетите на Сталоун за ,,Роки“ го вкараха в болница (ВИДЕО)
0

Актьорът Силвестър Сталоун става известен с главната си роля във филма „Рамбо“, но печели сърцата на хората по света като Роки Балбоа. Филмът „Роки“, в който Силвестър Сталоун майсторски се превъплъщава в главната ролята на боксьора Марчиано Балбоа.

За ролята си във филма е принуден бързо да сваля и да качва килограми, нещо до болка познато за повечето професионални спортисти. Това обаче коства скъпо на актьора и го отвежда в болница. Доказателство, че се е справил отлично пък е наградата му „Оскар“ през 1976 г.

Сталоун е известен със своята упоритост и самодисциплина. Той подлага тялото си на уникални натоварвания за да придобие вида, който търси за конкретен филм.

Подготовка за снимките.

Сталоун се занимава със спорт от младостта си. Като дете актьорът е смятан за умствено изостанал, но спортът му помага да избяга от обидите и да се превърне в уникален атлет-актьор. Първите му тренировки са били на градското сметище, с тежки автомобилни части и строителни материали.

Ролите му от Рамбо и Роки до Барни Рос, изискваха добра физическа форма, но и за трите теглото на Силвестър Сталоун е било различно.

При подготовката за Бягство към победата, където актьорът играе ролята на военнопленник, Сталоун е трябвало да гладува: диетата му е включвала само 200 калории протеин на ден, докато телесното му тегло не падне до 72 кг.

За филма “Роки 3” Силвестър е свалил още два килограма, достигайки минималния си рекорд от 70 кг. Подготовката за третата част на филма е била изключително трудна за него – да запази теглото си през целия снимачен процес.

Тогава диетата му е включвала 10 белтъка, препечен хляб и парче произволен плод в допълнение на тежки тренировки. Денят му е започвал с бягане на три километра, 18 рунда спаринг, два часа силово натоварване и още едно бягане.

Той е продължил с безмилостните тренировки и за филма „Роки 4“. Прекаленото натоварване е довело до контузия на снимките. Сталоун е бил вкаран в интензивно отделение, заради проблеми със сърцето, но 10 дни по-късно отново е бил на снимки.

Силвестър Сталоун твърдо вярва, че древногръцкият философ Платон проповядва: „За да бъдеш напълно развит човек, трябва да изградиш ума и тялото си еднакво”.

Въпреки че е на 76-години денят на актьора все още е изключително натоварен –  събужда се в 7:30 сутринта, след което той приема аминокиселини и закусва (2 яйца, 4 смокини и препечен едър ръжен хляб). В 9:00 Сталоун тренировка във фитнес. Обядва около 12:30 със салата, пиле, тиквички и малко плодове. Втората част от деня му е посветена на работа.