Начало Други Какво казва за сезона на късметите историята на спорт тото?

Какво казва за сезона на късметите историята на спорт тото?

Какво казва за сезона на късметите историята на спорт тото?
0

След толкова месеци на ограничения, светът ни се вижда определено много по-интересен. Всички ние имаме желание да излезем навън, да усетим отново атмосферата на стотици събития, да участваме в живота, влагайки всички наши сили. И като, че ли това лято наистина изглежда да е късметлийско, стига само бързо да открием къде да изпробваме шансовете си за успех.

Историята на Българския Спортен Тотализатор познава както много истории за печалба, така и прецеденти, които допълнително добавят онази “щипка забавление”, присъща за най-интригуващите игри.

Българският Спортен Тотализатор започва своята дейност с играта Тото 1 на 12 май 1957 г., а на 29 декември същата година стартира и играта “Тото 2 – 6 от 49“. Малцина знаят, че другата популярна игра “Тото 2 – 6 от 42” се въвежда чак от 30-и тираж през 1995 година. Точната дата е 22 юли, което означава, че през изминалата седмица отбелязахме нейния 26-ти рожден ден. Тогава, тиражите се провеждат в събота, с две тегления и четири печеливши групи. Скоро, те също се присъединяват към останалите игри и неделите стават още по-любим ден в календара на българите. Прогнозната сума за тираж N 59 гони един милион лева.

Месец юли ще бъде запомнен и с още нещо –  от 01.07.1996 година отпада ограничението за максимална сума на Джакпота, чиито стойности до преди тази дата са спирали на 2 000 000 лв.

Историята на Спорт Тото е изпълнена с безброй непотърсени печалби, които биват пропуснати или поради небрежност при проверяване на числата или тривиалността на загубения фиш. Но преди 11 години, се случва нещо наистина паметно: джакпотът в играта “Тото 2 – 6/49” продължава да расте, пред пунктовете се извиват опашки, чужденци пътуват до България, за да изпробват късмета си. И чудото става: на 17 юли пада най-големият джакпот до тогавашния момент в историята на Българския спортен тотализатор. Печелившата комбинация от 5, 25, 28, 39, 46 и 48 донася на един късметлия от Ловеч рекордните 6 575 225, 42 лв. Но в законово определеният 45-дневен срок, притежателят на фиша не се появява и така половината сума се превежда на Министерството на спорта, а останала част се добавя към следващия награден фонд в играта 6/49.

Следващите години, джакпотът продължава да достига нови рекорди, а броят на тото милионерите непрекъснато расте. До този момент те са 117, а последният щастливец, който получи този приз, е от град Плевен. Интересен е факта, че това се случи в края на месец юни, а няколко седмици по-рано: в края на месец май 2021 историята вече беше записала името на 116-я тото милионер. Съответно, всички ние се питаме, дали последните юлски дни няма да ни поднесат изненада и няма да видим още една “уцелена шестица от тотото”.  Прогнозната му сума вече се доближава до заветните 3 000 000, а шансовете за успех не са по-малко.

За да изпробвате късмета си, можете да посетите някой от тото пунктовете на Българският Спортен Тотализатор, разположен из цяла България. Едни от най-новите обекти се намират на територията на град Плевен и Северният плаж в Бургас, както и специално открития пункт в рамките на Sofia Summer Fest. Във всеки един от тях могат да бъдат открити и моментните лотарийни игри  на лятна тематика – “Първа класа”, “Фреш”, “Кеш ”, „Островът на съкровището“, „Черната перла“.Независимо на коя игра сте фенове, припомняме, че с участието си, Вие помагате на Българския Спортен Тотализатор да подкрепя родните култура и спорт и всяко постижение от подобен характер, е наситено с още повече положителни емоции и гордост. Защото Спорт Тото винаги дава повече!