Начало Други Китай приема Световното по таекуондо ITF тази година

Китай приема Световното по таекуондо ITF тази година

Китай приема Световното по таекуондо ITF тази година
0

Китай ще бъде домакин на Световното първенство по таекуондо в неолимпийската версия (ITF). През 2020-та шампионатът не се проведе заради пандемията от COVID-19. Международната централа обяви, че 22-то издание ще се бъде насрочено за последните 10 дни на месец август (22-31.08).

Вече е отворена и процедурата по кандидатстване за домакинство на Европейското първенство, което ще се проведе през 2022 г. Конкретните дати ще бъдат съобразени и с желанието на страната, която получи организацията на шампионата на Стария континент.

В същото време българин получи голямо признание от европейското таекуондо. Става дума за майстор Вергилий Ситнилски, който е генерален секретар на Българска федерация по Таекуондо ITF. Той получи сертификат за „Непобедим дух“ лично от шефа на Европейската федерация по Таекуон-До ITF  Гранд Мастер Майкъл Пруит (9-ти дан). Уелсецът е и председател на Съдийската комисия (EITF Umpire Committee).

Ситнилски е една от 15-те номинации за престижната награда, която бе връчена в първите дни на януари 2021 г. Тя се връчва за проявена сила и характер по време на таекуондо тренировките и обучението в кризистен момент.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.