Начало Други БФ Таекуондо ITF проведе национален семинар и лицензионен курс

БФ Таекуондо ITF проведе национален семинар и лицензионен курс

БФ Таекуондо ITF проведе национален семинар и лицензионен курс
0

Национален семинар по Таекуон-До в дисциплината „Форма“ се проведе за първи път този уикенд в Благоевград . Над 100 треньори и помощник треньори от цялата страната взеха участие във форума. Лектори на семинара бяха майстор д-р Марио Богданов – председател на Българската федерация по Таекуон-До ITF, майстор Вергилий Ситнилски – генерален секретар на Федерацията и д-р Силвия Илиева – заместник председател на съдийската комислия на Европейската Федерация и председател на комисията по научна дейност към БФТ ITF.

Д-р Богданов представи пред участниците лекция на тема „Теория на силата“, а д-р Илиева ги запозна с „Качествата и възрастовата динамика“ при практикуване на Таекуон-До. Главният секретар на Федерацията Вергилий Ситнилски обърна внимание на треньорите с основните техники в Таекуон-До, начина на преподаването им и изпълнението им в дисциплината „Форма“.

По време на лекциите и тренировките участниците имаха възможност да задават своите въпроси.

След теоретичната и практическа части се проведе изпит. Всички участници се справиха отлично и получиха треньорски лиценз, който им дава право да преподават дисциплината „Форма“, както и да извеждат състезателите си по време на състезанието в тази дисциплина.

Семинарът е първи от поредицата, която предстои и в останалите състезателни дисциплини. Форумът се проведе в учебен център „Бачиново“, а тренировките в залата на Таекуон-До клуб „Фолкън“.

Ден преди Националния семинар успешно завърши и поддържащият лагер на националния ни отбор по Таекуон-До. За да гарантират живота и здравето на всички участници, както в семинара, така и по време на лагера, организаторите от БФТ ITF бяха спазили всички изисквания за ограничаване разпространението на коронавирус.