Начало Бокс Уорън: Лудост е да искат Поветкин – Уайт през ноември

Уорън: Лудост е да искат Поветкин – Уайт през ноември

Уорън: Лудост е да искат Поветкин – Уайт през ноември
0

Промоутърът Франк Уорън не вижда смисъл от прибързан реванш между Александър Поветкин и Дилиън Уайт. Британецът порица мениджърите на Уайт, който не мислят кое е най-добре за състоянието на боеца си, а бързат той да си върне статута на претендент.

„Изненадан съм, че обсъждат реванш през ноември. След нокаут Британският боксов контрол дава 28-30 дни почивка преди изобщо да се върнеш в залата“, Уорън сподели пред Talk Sport.

„Понякога увеличават забраната за спаринги на 45 дни. Лудост е да искат нов мач през ноември. Дилиън би се бил с него и утре, но хората му трябва да го предпазят. Нека се мисли с главите. Здравето е на първо място.“

Загубата на Уайт беше сериозен удар по амбициите му за титлата. Сега има нов претендент и задължителната защита се „превърта“ с 12 месеца.

„В момента се правят изчисления, ако вземе реванша – колко месеца ще чака за мач с Фюри. Вместо да правят това нека помислят кое е най-доброто за здравето на Дилиън“, допълни Франк Уорън.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.