Начало Други Клубове от цяла България атакуват Европейския шампионат по джу-джицу

Клубове от цяла България атакуват Европейския шампионат по джу-джицу

Клубове от цяла България атакуват Европейския шампионат по джу-джицу
1

Между 15-ти и 20-ти януари ще се проведе ежегодния открит Европейски шампионат по бразилско джу-джицу в Лисабон. Турнирът е под шапката на Международната федерация по бразилско джу-джицу (IBJJF) и е отворен за състезатели от цял свят. Регламентът и правилата на състезанието ще варират според възрастовата дивизия и ранга на участниците. България ще бъде представлявана от клубове от всички родни краища. Състезателите ни ще мерят сили в дивизиите от бял до черен колан при мъжете, жените и юношите.

Ето кои клубове и състезатели ще защитават родната чест на най-големия джу-джицу форум в света:

„Lead BJJ“, Варна – Александър Минев, Радостин Сарандев, Мила Савова, Марио Братанов, Радослав Букоров, Александър Александров.

„Боен Клуб Левски София“ – Борислав Миланов, Борис Тонев, Димитър Орджанов, Стилиян Георгиев, Константин Николов.

„Twisted Jiu-Jitsu“, София – Шукри Рашид, Атанас Атанасов, Иван Лилов, Антония Петкова, Александър Димитров и Борислав Кирилов.

„Zenith“, Благоевград и Монтана – Дейвид Велков, Ангел Младенов, Емилиян Георгиев, Николай Атанасов, Цветомир Петков, Мартин Иванов, Даниел Стоянов, Симеон Баталов, Иван Милчев.

Бойците ни ще бъдат предвождани от главните треньори на клуба им, които са последните вписани от всеки отбор. Те също ще стъпят в битка за златните медали в Лисабон.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".