Начало Видео Любимият боен спорт на Холивуд (ВИДЕО)

Любимият боен спорт на Холивуд (ВИДЕО)

Любимият боен спорт на Холивуд (ВИДЕО)
0

Един боен спорт добива все по-голяма популярност сред холивудските звезди. Бразилското Джу Джицу в последните години е хит в Бевърли Хилс.

Чък Норис, Мики Рурк, Киану Риъвс, Аштън Къчър, Брадли Купър, рапърът Уиз Калифа и дори дамите Деми Ловато и Скарлет Йохансон са сред популярните световни лица, които често посещават тренировките на легендата в бразилското джу джицу Риган Мачадо.

Един от най-великите представители в историята на бразилското джу джицу е Риган Мачадо. Той е носител на 8 дан BJJ и осемкратен световен шампион, първият, който получава черен колан от легендарния Карлос Грейси. Всъщност Риган Мачадо е един от петимата братя на популярната фамилия, която има роднинска връзка с основоположниците на бразилското джу джицу – фамилията Грейси.

Риган Мачадо преподава бразилско джу джицу в своята „Beverly Hills Academy“, в която се готвят освен състезатели, така и изброените по-горе филмови звезди.

„Имам философия: когато стъпиш в залата, не ме интересува ти кой си. Това, което виждам, е само твоят ум и твоето тяло. Опитвам се да ги направя по-силни, да свържа ума и тялото чрез бразилското джу джицу – казва бразилската легенда в специално интервю за „BOEC.BG“. – Уча тези знаменитости по същия начин, по който уча всеки друг. Трябва да правиш разлика, да оставиш всичко друго настрана и просто да тренираш.  Аз ги учат на техники от бразилкото джу джицу, които им помагат в техните филми. Това е още един начин да популяризираме този спорт из целия свят.“

Всички сме чували вицове за супер героя Чък Норис, който е реална личност. Той не просто е екшън герой от филмите, в шегите той е свръх силен, много корав и дори смъртоносно опасен. Той може да победи всеки, според фолклора. Именно Чък Норис е един от първите актьори на Холивуд, който тренира заедно с братята Мачадо и най-вече с Рига. Вече може би близо 20-сет години.

„В момента той не тренира много, защото постоянно е в движение покрай работата си. Но той тренира този спорт от 20-сет години“, потвърждава Мачадо.

Сред актьорите най-отдаден и запален в бойните спортове е Аштън Кътчър. „Аштън Кътчър е един от моите топ ученици. Той тренира от близо шест години и вече има кафяв колан“, хвали го Мачадо.

Риган Мачадо е в България по покана на сенсей Георги Зарков, „Bujutsu Academy“ и Българската Джу Джицу Федерация, за да проведе семинар. С него е един от най-титулуваните му ученици – Антонио ла Саландра, световeн шампион по кикбокс и муай тай и основател на системата за самоотбрана R.A.P.I.D., инструктор в Полицейската академия в Рим. Двамата ще работят с български боици през уикенда в зала „Здрав дух, здраво тяло“ в комплекс „Диана“ в София.

Очаквайте скоро и интервю с Риган Мачадо и Антонио ла Саландра в предаването „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR.