Начало Други Македонска сензация от таекуондото в Токио

Македонска сензация от таекуондото в Токио

Македонска сензация от таекуондото в Токио
0

Фаворит никога не може да означава на 100 процента медалист. Особено когато говорим за Олимпийски игри. Максимата се потвърди и в Токио, където един, доскоро никому известен представител на Северна Македония, вече е абсолютна звезда.

Става въпрос за Деян Гьоргиевски. 22-годишният таекуондист не бе преминавал по-далеч от втори кръг на голямо първенство. Но дебютирайки на Игрите в японската столица, той вече е сребърен медалист!

Гьоргиевски достигна до финала в категория над 80 килограма. По пътя към историческия си успех, той победи един от основните фаворити – корееца Кьо Дон Ин с 12:6, преди полетът му да бъде спрян в битката за златото руснака Владислав Ларин. Македонецът отстъпи с 9:15, но въпреки това успехът му е безспорен.

Гьоргиевски стана първият представител на родината си, който печели сребърен медал от Олимпийски игри! Той донесе общо второ отличие на западната ни съседка от най-големия спортен форум на планетата.

Първото? Датира от Сидни 2000 и отново е в бойните спортове. Негов автор е Магомед Ибрагимов в свободния стил на борбата при 85-килограмовите. Тогава той печели бронзов медал.

тагове: