Начало Други Мария Габриел ще е патрон на предстоящото Европейско в София

Мария Габриел ще е патрон на предстоящото Европейско в София

Мария Габриел ще е патрон на предстоящото Европейско в София
0

Мария Габриел ще бъде патрон на предстоящото Европейско първенство по таекуондо за мъже и жени. Европейският комисар с ресор иновации, научни изследвания, култура и образование позира с фланелка на националния ни отбор до президента на федерацията Слави Бинев.

През април България за първи път ще бъде домакин на престижната надпревара.

Предвид важността на първенството, Мария Габриел е приела поканата и лично ще открие едно от най-важните европейски спортни събития преди Олимпийските игри в Токио.

Двамата с Бинев, който е Член на Борда на Директорите на KUKKIWON, президент на БФТ, президент на Европейската Професионална Таекуондо Федерация и вицепрезидент на Световната, и вицепрезидент на Taekwondo Europe, обсъдиха предимствата на таекуондо.

Основна тема на срещата е възможността за задълбочено съдействие на Европейските институции за ефективно развитие на спорта.

По време на разговора присъстваха още инж. Васил Червенков-независим оценител и рецензент към ЕК, старши съветник на Областния управител на Област Варна и д-р Александър Минев- Генерален секретар на Българска Таекуондо Федерация.

Първата набелязана стъпка за развитието на таекуондо е подписването на двустранен Меморандум за сътрудничество между Европейската Комисия и Световната таекуондо централа KUKKIWON в чието ръководство е бившият представител на ЕП – Слави Бинев.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.