Начало Други България с петима представители на Европейското по Таекуон-до WTF
0

България с петима представители на Европейското по Таекуон-до WTF

България с петима представители на Европейското по Таекуон-до WTF
0

Петима състезатели ще представят България на Европейското първенство по Таекуон-до WTF в Монтрьо – Швейцария, което ще се проведе от 19 до 22 май.

Отборът ни за Монтрьо е в състав – Калоян Бинев (до 54 кг.), Мартин Гърков ( до 58 кг.), Митко Джорджев (до 63 кг.), Теодор Георгиев (до 74 кг.) и Борислав Богданов (до 87 кг.). Четирима от състезателите се готвят за състезанието в Белмекен. Единствено Калоян Бинев тренира за първенството в чужбина и ще се присъедини към отбора директно в Швейцария.

Христо Михалчев, Васил Христев и Пламен Трънски са треньорите на отбора ни за Европейското, а Владимир Белокапов е международният съдия от българска страна.

За Европейското в Монтрьо заминава и председателят на Федерацията по Таекуондо- WTF – Слави Бинев. Освен да подкрепи състезателите ни, Бинев има за цел лично да внесе кандидатурата на България за домакин на следващото Европейско първенство по таекуондо.

От БФТ –WTF коментират, че за жалост българският отбор няма да е в пълен състав, а причината е, че датите на първенството съвпадат със зрелостните изпити на трима от състезателите. Въпреки тяхното отсътвие, отборът има надежда за медали на Европейското.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.