Начало Други Министър Дашева откри международния турнир по таекуондо „София Оупън“ 2017
0

Министър Дашева откри международния турнир по таекуондо „София Оупън“ 2017

Министър Дашева откри международния турнир по таекуондо „София Оупън“ 2017
0
Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, откри IV международен турнир по таекуондо олимпийска версия „София Оупън“ 2017. Тя приветства организаторите, състезателите, треньорите и зрителите в зала „Арена Армеец“.

На церемонията по откриването присъстваха много гости, сред които президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев, президентът на таекуондо клуб „Рамус“ Димитър Михайлов и специалният пратеник от Световната таекуондо федерация Парк Санг Хюн. Турнирът е от високата категория G1 и носи точки за световната ранглиста, която определя участниците на олимпийските игри в Токио през 2020 г. За първи път България е домакин на ранкингово състезание, одобрено от Световната таекуондо федерация и Европейския таекуондо съюз. В двудневната надпревара участват 1300 състезатели от 40 държави.

„Радвам се да видя пълна зала с емоции на този силен турнир само месец преди друго важно събитие в София – Европейското първенство за юноши и девойки до 21 г. Това е една проверка за предстоящия шампионат на континента от 6 до 9 април“, заяви проф. Дашева.

Тя благодари на таекуондо клуб „Рамус“ и на Българската таекуондо федерация за перфектната организация на турнира, на Световната федерация за оказаното доверие към страната ни и на всички, които присъстват в залата и подкрепят спортистите.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.