Начало Други Многократна еврошампионка по ушу почина в катастрофа (СНИМКИ)

Многократна еврошампионка по ушу почина в катастрофа (СНИМКИ)

Многократна еврошампионка по ушу почина в катастрофа (СНИМКИ)
0

Евгения Степанова, четирикратна европейска шампионка по ушу, загина в автомобилна катастрофа!

Трагичният инцидент е станал вечерта на 30 юли в близост до руския град Владимир, административен център на Владимирска област. Автомобилът, в който пътувала спортистката, излязъл от платното си и се блъснал челно в автобус с 45 пътници.

Руската шампионка е била в превозното средство заедно с още трима души. Загинали, освен нея, са и шофьорът, както и пътникът, намиращ се на предната седалка.

Друга жена, която седяла на задната седалка заедно със Степанова, е настанена в болница.

„Приятелка на Евгения, която седеше с нея на задната седалка, сега е в реанимация“, съобщи президентът на Федерацията по ушу във Владимирска област Александър Абрамов пред „ТАСС“. 

„Евгения Степанова беше майстор на спорта от международна класа, четирикратен европейски шампион, двукратен носител на Световната купа. Тя беше на 24 години“, добави още Абрамов.

Пострадали са и деветима души от автобуса, които са приети в клиника с различни наранявания. Образуването е наказателно дело за инцидента.

24-годишната Евгения Степанова има на сметката си четири европейски титли по китайското бойно изкуство ушу. На 2 пъти руската състезателка е стигала до отличие на Световни купи, а през 2014 година става и европейска шампионка за девойки!