Начало Други Мондиала по Таекуон-До версия ITF през 2019 ще е в Пловдив

Мондиала по Таекуон-До версия ITF през 2019 ще е в Пловдив

Мондиала по Таекуон-До версия ITF през 2019 ще е в Пловдив
0

Световното първенство по таекуондо в неолимпийската версия ITF догодина ще се проведе в Пловдив. Това съобщи вицепрезидентът на Българската федерация – Костадин Димитров, след посещението си в Пхенян.

Той беше в КНДР за участие в честванията, посветени на 100-годишнината от рождението на създателя на този спорт – генерал Чой Хонг Хи.

„Президентът на Световната федерация по таекуондо ITF Ри Йон Сон оцени високо организацията и условията на проведения през 2015 година в „Колодрума“ шампионат на планетата“, сподели Димитров.

Boec.BG ще бъде ексклузивен медиен партньор на събитието през лятото на 2019.

Той допълни, че се очаква състезанието да се проведе в края на август. Ще е предназначено за всички възрастови групи – юноши, девойки, мъже, дами и ветерани.

Костадин Димитров не пропусна да отбележи, че тoзи уикенд Пловдив ще е домакин на престижното състезание „България оупън“, което ще се проведе в залата на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.