Начало Други Поредна победа за Аоияма, на крачка е от върха във Фукуока

Поредна победа за Аоияма, на крачка е от върха във Фукуока

Поредна победа за Аоияма, на крачка е от върха във Фукуока
0

Победната серия на най-добрия български сумист – Даниел Иванов – Аоияма, набъбна на 8 мача. Той се състезава в класическия турнир по сумо във Фукуока (Япония).

Българинът, който е „маегашира-12“, приложи техниката „хатакикоми“. С нея свали по лице поредния си противник на дохиото – „маегашира-8“ Такарафуджи.

По този начин Иванов остава 2-ри зад „комусуби“ Такакейшо, който е с 9 победи и 1 загуба.

Нашият представител е с 8 успеха и 2 поражения. Толкова имат и „маегашира-13“ Оношо, „маегашира-9“ Даиейшо и „одзеки“ Такаясу.

Утре 197-килограмовият сумист от Елхово ще се изправи срещу „маегашира-10“ Ютакаяма, който до момента е с 4 победи и 6 загуби на сметката си.

 

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.