Начало Джу джицу НАБС връчи наградите „Златен пояс“ на шампионите в бойните спортове през 2023 г.

НАБС връчи наградите „Златен пояс“ на шампионите в бойните спортове през 2023 г.

НАБС връчи наградите „Златен пояс“ на шампионите в бойните спортове през 2023 г.
0

На официалната церемония „Златен пояс“, провела се на 09 декември, за шеста поредна година бяха отличени най-добрите състезатели и треньори в бойните спортове за 2023 година от Националната асоциация на бойните спортове в България (НАБС). В единствената асоциация по бойни спортове, акредитирана от Министерството на спорта в България, членуват 12 федерации за бойни спортове и 476 клуба от цялата страна, в които тренират над 40 000 спортисти.

Специален гост на годишните награди бе едно от най-големите имена в света на бойните изкуства – шихан Семи Шилт, който връчи големите отличия „Златен пояс“ през 2023 г. Четирикратният световен K-1 Grand Prix шампион, шампион от Големия шлем в тежка категория на Glory, K-1 световен шампион, двукратен световен кудо шампион е президент на KWU SENSHI Европа и член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Най-добрите български състезатели и треньори, постигнали невероятни резултати в бойните спортове у нас, бяха отличени с престижната награда „Златен пояс“ за 2023 г. в категориите „Най-добър спортист – мъже“, „Най-добър спортист – жени“, „Най-добър треньор“, „Ярка победа“ и „Вярност на традициите“. Водещ на събитието бе актьорът и горещ почитател на бойните спортове Ники Илиев.

Престижната статуетка „Златен пояс“ в категорията Най-добър спортист мъже за 2023 г.отиде приИван Хърков от Българска федерация по самбо. Световният шампион от първенството в Армения донесе изключителна радост и много гордост на всички почитатели на самбото у нас.

Златната статуетка за „Най-добър треньор“ за 2023 г. отиде в ръцете на Христо Христов, който работи усилено за развитието на спортната школа в сумото. Под неговото ръководство националният отбор по сумо на България е спечелил 23 медала от европейски първенства, 7 медала от международни състезания, както и медал от световното първенство през 2023 г.

Младата надежда в кикбокса Калина Бояджиева бе отличена с годишния приз „Златен пояс“ в категорията Най-добър спортист жени“.  Тя впечатли спортните среди и членовете на НАБС с невероятните си три световни титли в трите татами стила лайт, киклайт и пойнт файтинг, които спечели през изминалата година.

В категорията Ярка победа със специалната награда „Златен пояс“ беше удостоен сумистът Иван Благоев. Неговата отлична подготовка и висок спортен дух му донесоха трето място на Европейските игри в Краков, Полша през 2023 г.

Със голямата награда „Златен пояс“ в категорията Вярност на традициите“ бе отличен легендарният боец и треньор Иван Иванов от Българската карате киокушин федерация. Дългогодишният треньор на юношеския национален отбор на БККФ, под чието ръководство са спечелени множество световни и европейски титли спечели приза за 2023 г. С опита и работата му във федерацията се изгражда ново поколение от забележителни бойци, които издигат родния флаг на престижни спортни събития.

В рамките на церемонията всяка от 12-те федерации – членки в НАБС, които обединяват спортните клубове по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба излъчи най-достойните състезатели – мъже и жени, както и най-добри треньори за последните 12 месеца. Пълният списък с отличените български спортисти от федерациите може да видите  на сайта BOEC.bg.

Специалната награда на спортната медия „Boec.bg“ за 2023 г. бе връчена на Йордан Фотев от bTV за отразяване и популяризиране на бойните спортове в България.

Официалната церемония по връчване на годишните награди „Златен пояс“ 2023 се излъчи на живо по националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR, която също така бе домакин и официален медиен партньор на събитието.

Националната асоциация на бойните спортове в България отличава върховите постижения на състезателите в бойните спортове на най-грандиозната церемония за призове в страната.

Годишните награди се реализират от Националната асоциация на бойните спортове с председател шихан Иво Каменов, който е и изпълнителен директор на Професионалната лига на Световния киокушин съюз – SENSHI.

Бляскавата церемония „Златен пояс“ показва високите успехи на родните шампиони през последните шест години и награждава усилията на всички спортисти и треньори, които работят за развитието на бойните спортове у нас. Целта на престижните награди е преди всичко да се подпомогнат, подкрепят и популяризират бойните спортове в България.

тагове: