Начало Бокс Весела Лечева начерта плана за създаване на повече шампиони

Весела Лечева начерта плана за създаване на повече шампиони

Весела Лечева начерта плана за създаване на повече шампиони
0

Състоянието на спортната инфраструктура е основно предизвикателство, пред което се изправят спортните федерации, каза служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, която участва в откриването на информационния ден „Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“ в зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.

Форумът се организира от министерствата на иновациите и растежа и на младежта и спорта.

Изградена е огромна по мащаб спортна инфраструктура в България, но тя е в тежко състояние, изтъкна Лечева. Тя отбеляза, че се търси решение, така че час по скоро България да даде модерните съоръжения за нашите деца и нашите елитни спортисти.

Министър Лечева поздрави медалистите ни от Загреб

По думите ѝ много трудно се намират възможности като решения само през бюджетните средства, но затова насреща са европейските програми и фондове.

Много пъти сме коментирали, че масовият спорт е изключително важен елемент, но масовият спорт и елитният спорт не могат един без друг, каза още Лечева.

Няма как да мотивираме децата ни да бъдат съпричастни, да участват всеки ден и да са активни в тренировките без примера, без мотивацията, която дават нашите олимпийски шампиони и призьори„, изтъкна тя. По думите ѝ имаме достатъчно шампиони.

Остава само да дадем възможност и условия на нашите деца, да им дадем възможност да създадем в тях здравни навици в тях да практикуват спорт„, добави тя.