Начало Други Нова бойна верига „Битки на котетата“: жени, борба и пясък (ВИДЕО)

Нова бойна верига „Битки на котетата“: жени, борба и пясък (ВИДЕО)

Нова бойна верига „Битки на котетата“: жени, борба и пясък (ВИДЕО)
0

Гореща верига за женска борба на пясък стартира в Русия. Организацията носи предизвикателното име „Битки на котетата“ (в оригинал „Pussy fights“) е първата и единствена промоция за жени, създадена в Русия. Красиви и привлекателни момичета ще мерят сили на ринга – в битки за слава и мечти!

В промоцията участват само момичета, които се бият по правилата на плажната борба – по къси шорти и горнища. Нежните представителки на бойните изкуства, показват и красивата страна на плажната борба. Веригата стартира преди една седмица, но вече се поздрави с голям успех в Русия, като продължава да набира скорост в страната. 

Любопитното е, че това не е мъжка идея!

В основата на създаването ѝ стоят две момичета от света на ММА – Наталия Буланова и Кристина Гершвилд. Тяхната цел е да покажат колко красиви момичета се занимават с бойни спортове, разчупвайки клишето, че стане ли дума за боен спорт, повечето хора си представят мъжки образ в действие.

На 11-ти януари премиерата на битките се състоя в YouTube. Боевете се провеждат без зрители. Посоката е само в социалните мрежи и трупане на гледания. Водещи на първото шоу бяха известни руски инфлуенсъри – блогърите Макс Топор и Фрося, както и обществената и политическа фигура боец – ​​Юлия Березикова.

„Малко хора си признават, че гледат нашето шоу, то е специално – женски битки, които са приятни за мъжкото око. Традиционните се възприемат зле от мъжете, защото изглеждат неудобно и неуместно”, каза Наталия Буланова, основател на промоцията.

В рамките на първия турнир се проведоха 3 двубоя с участието на майстори на спорта по таекуондо, бокс, борба и фитнес треньори.

Участници: Кристина Матвиенко (таекуондо), Мария Миронова (културист), Мария Питина (бокс, кикбокс), Кристина Барахова (фитнес, кросфит), Аминат Ангелова (борба), Таша Зайцева (атлетика, културизъм), Кира Ким (фитнес), Наталия Шувалова-Елина (фитнес, плуване), Оксана Мараховская (бокс), Ангелина Щекочихина (муай тай), Алена Ледакова (борба), Диана Адаменко (кикбокс, муай тай).

Всички участващи момичета имат основни бойни умения. Сред тях няма много известни спортисти. В бъдеще ще се работи за привличането на медийни личности