Начало Други Нови мерки: Спират достъпа на фенове в спортните зали

Нови мерки: Спират достъпа на фенове в спортните зали

Нови мерки: Спират достъпа на фенове в спортните зали
0

„От 7 септември провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска само без публика.“

Това включва най-новата заповед на здравните власти в България по отношение на мерките срещу коронавируса. Те ще важат от 7 септември до 30 октомври!

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров даде брифинг днес, като на него увери, че няма място за паника и страхове, но ситуацията е сериозна.

Ето какви са останалите мерки по отношение на спортните събития:

– Провеждането на колективни спортове се преустановява (обхваща аматьорските лиги);

– Провеждането на професионални спортни състезание на открито се допуска с публика до не повече на 30% от капацитета на стадион или зала – само седящи, като се заема всяка трета седалка, спазва се дистанция 1.5 метра и се носи задължително маска;

– Посещенията на спортни зали и клубове се допуска само за индивидуални спортове, при използване на 50% от капацитета и спазване на физическа дистанция.

Снимка: IJF Media Team / International Judo Federation
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.