Начало Граплинг и BJJ Над 100 бойци участваха в лагера на Българската граплинг асоциация

Над 100 бойци участваха в лагера на Българската граплинг асоциация

Над 100 бойци участваха в лагера на Българската граплинг асоциация
0

Над 100 бойци от цялата страна се включиха в традиционния летен лагер на Българската Граплинг Асоциация. Шестото издание се проведе отново в Национална спортна база „Спартак“ в Созопол и бе водено от доказани треньори като Ангел Караиванов, Кристиан Попов и Тодор Абрашев.

Лагерът продължи в рамките на седем дни, а участниците имаха възможноат да се включат в 12 тренировки, 4 от които по бразилско джу джицу и осем по Граплинг. Всяка тренировка, освен знанията които научават, спортистите имаха възможност да обменят опит в спаринги, което е и най-важната цел на всичко едно подобно събитие.

Съвместната работа на всички клубове в асоцияцията  допринася за популяризиране на спорта и повишаване на общото ниво на практикуващите го.

Както всяка година, така и тази организаторите бяха поканили гост треньор, който е носител на черен колан по бразилско джу джицу. Панайотис Антонополус, който ръководи собствена школа по бойни изкуства в Атина, проведе две от тренировките и разкри част от методиката по която работят в съседна Гърция.

Част от лагера беше и мотивационен семинар с Панайот Чанков, който разказа своята изтория, труднистите му по пътя към големите състезания и несломимия дух който притежава.

Следващото начинание на асоцияцията ще е 10-тото издание на едноименния граплинг турнир „Real Grapplig Challenge“.