Начало Други Нови златни медали за България в таекуондото
0

Нови златни медали за България в таекуондото

Нови златни медали за България в таекуондото
0

Поредни медали спечелиха българските състезатели по таекуондо. През изминалия уикенд нашите спортисти завоюваха осем отличия медала от два много силни турнира в Европа. Единият се проведе в Холандия – „Dutch open“ G-1. Участие взеха над 800 състезатели от 30 страни.

Светозара Увакова от ТК „Гладиатор“ грабна среброто в категория до 55 кг. при кадетите. Нейното представяне бе повече от успешно, след като преди да достигне срещата за златото, тя преодоля съпернички от Норвегия и Германия. Другите български участници се наложи да играят в по-горни категории. Калоян Бинев смени 58 кг. с 63 кг. Там той преодоля двама таекуондости от топ 10, а на четвъртфинала игра срещу турчин, който е номер 2 в световната ранглиста.

В Хърватия се проведе друг много силен турнир – Сroatia Open Poomsae 2017. 311 състезатели от 7 страни спореха за разпределението на медалите в отделните категории. Представителят на ТК „Форс“ 2004 Бисер Христов спечели златния медал в категория мастер 1 индивидуално. С бронзово отличие се нареди Радослав Щилянов при кадетите също в индивидуалната надпревара. Сребърен медал взеха представителите при двойки юноши. При тройки във възраст 8-17 години българските състезатели спечелиха сребро, както и също при тройките, но в категория 18+.

Тази седмица в Стара Загора ще се проведе второто издание на „Августа оупън“ за деца и кадети. Участие ще вземат над 400 състезатели от България, Гърция и Сърбия. След това идва и най-важното събитие за тази година – Европейското първенство, което ще се проведе от 6-9 април в София.

тагове: