Начало Други Няма опасност от отмяна на Евро 2022 по джудо

Няма опасност от отмяна на Евро 2022 по джудо

Няма опасност от отмяна на Евро 2022 по джудо
0

Президентът на БФ по Джудо – Румен Стоилов заяви, че няма опасност относно провеждането на Европейското първенство по джудо през 2022 година, на което България ще е домакин.

„Всичко е платено. Таксата е много сериозна. За домакинство се плаща още преди да те одобрят. За момента няма опасност турнирът да бъде отменен. Далеч съм от мисълта дори и за времева отсрочка“ , сподели той в интервю пред sportal.bg.

Стоилов заяви, че е много щастлив от факта, че неговият заместник Даме Стойков е напълно възстановен от боледуване от коронавирус, но вече е в дома си.

Всички сме щастливи – ние от федерацията, всички негови близки и приятели. Нека да благодарим на лекарите, които се грижиха за него. Не е коректно да коментирам състоянието му. Симптомите при всички са почти еднакви. Много сме щастливи обаче, че вече си е вкъщи“, развълнувано отговори Стоилов.

Президентът на родната федерация по джудо сподели, че в момента тече процес на възстановяване на платени вече пари, заради отпаднали от календара турнири.

„Състезанията при нас се плащат предварително. Затова вече направихме постъпления към Мароко и Азербайджан. Искаме тези пари да ни бъдат възстановени. Водим преговори и със самолетните компании за заплатените билети. Не е приятно да звъниш на конкретна компания или федерация, за да си търсиш парите, но съм убеден, че до голяма степен ще възстановим това, което вече сме плати“, каза още най-важният човек във федерацията по джудо.

„Надявам се да не излязат от форма. При нас е невъзможно да се готвим адекватно. Наблюдавам колегите от бокса. Могат да тренират по алтернативен начин. Ние наистина сме ощетени, но не сме само ние. Колегите от борбата имат същите проблеми“ , добави той относно затруднената подготовка на джудистите ни по време на карантина.

„Искам да благодаря на министър Кралев и целия му екип, както и на ръководството на национална спортна база за своевременните мерки, които взеха за спорта. Трябва да благодаря като ръководител на федерация“, завърши Стоилов.

#ОтговорниВкъщи