Начало Други Още двама спортисти от бойните спортове хванати с допинг

Още двама спортисти от бойните спортове хванати с допинг

Още двама спортисти от бойните спортове хванати с допинг
0

Общо четирима от пет спортисти са представителите на бойни спортове в негативния списък.

Тежък удар получи тези дни българския спорт. Цели четирима състезатели от спортовете борба, бокс/кикбокс и канадска борба са дали положителни допинг проби и са лишени от състезателни права.

Борбата бе най-силно засегната от случилото се. С 4-годишна забрана за участие в турнири е Георги Ванчев. Борецът, който през януари спечели

Георги Ванчев

титлата в категория до 125 кг. на държавния шампионат по свободна борба за мъже в Сливен, е лишен от състезателни права до 14 февруари 2023 година заради употреба на „кленбутерол“.

Състезателят по канадска борба Аспарух Тотев пък е дал положителна допинг проба за „метандиенон“ и е санкциониран за срок от четири години като наказанието му изтича на 10 юли 2023 година.

Аспарух Тотев

Тотев е бронзов медалист на лява ръка за юноши над 90 кг. от тазгодишното Европейско първенсто по канадска борба, което се проведе в Лутраки, Гърция.

Горяна Стоева

Припомняме, че националката ни по бокс и кикбокс Горяна Стоева бе първата, която бе уличена в употребата на забранени вещества. Преди около две седмици се разбра, че тя няма да може да се състезава в следващите 3 години и 9 месеца.

 Вчера стана ясно, че борецът Николай Щерев, който бе национал в свободния стил, в категория до 97 кг., е ползвал забранения препарат е GW 1516 (С4). Най-вероятно става въпрос за кардарин – препарат, който драстично повишава издръжливостта и горенето на мазнини. Синът на легендарния ни треньор Симеон Щерев бе наказан за срок от 4 години.

Николай Щерев

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.