Начало Други България с трима в бойните спортове на младежките олимпийски игри

България с трима в бойните спортове на младежките олимпийски игри

България с трима в бойните спортове на младежките олимпийски игри
0

България ще има трима представители в бойните спортове на предстоящите трети младежки олимпийски игри в Буенос Айрес (6-18 октомври). Това са Горяна Стоева (бокс), Алекса Георгиева (джудо) и Едмонд Назарян (борба). Цялата делегация, която наброява общо 24 състезатели в 14 вида спорт, замина днес за Аржентина. Тя е водена от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

 

Единствената ни представителка в бокса – Горяна Стоева ще участва в категория до 51 килограма. 18-годишната българка изкара подготвителен лагер заедно с националния отбор за жени в Белмекен, а в тренировките огромна помощ и е оказала европейската шампионка за 2017 г. Станимира Петрова. Стоева има сили да се бори за медал, дори и за титла, според националния треньор на девойките Петър Лесов, който ще бъде до нея в Аржентина.

 

15-годишната Алекса Георгиева ще представя родното джудо в Буенос Айрес. От началото на година възпитаничката на треньора Емил Дамянов и състезателка на клуб „Левски“ има няколко отличия от Европейски купи за кадети, а най-голямото ѝ постижение е седмото място от Европейското първенство за кадети в Загреб, Хърватия. Нейната категория е до 44 килограма.

 

Синът на легендата на родната борба Армен Назарян – Едмонд Назарян, е младата ни олимпийска надежда в класическия стил на този спорт. Едмонд, който тази година стана европейски и балкански шампион по борба при кадетите, както и бронзов медалист от Световното първенство в Хърватия, ще се състезава в категория до 45 килограма.

Boec.BG ще следи за вас участието им на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.