Начало Бокс Боксова легенда загуби живота си в катастрофа

Боксова легенда загуби живота си в катастрофа

Боксова легенда загуби живота си в катастрофа
0

Бившият световен шампион по бокс Грациано Рокиджани е загинал по-рано днес. Фатален инцидент на пътя в Италия е отнел живота на 54-годишния германец, популярен с прякора Роки. Мъжът е отивал при приятелката си (италианка), от която има 2 малки деца. Бил е блъснат от автомобил – докато вървял пеша.

Рокиджани е шампион на планетата в две различни категории – средна и полутежка. Печели 41 от 48-те си мача като професионалист (19 с нокаут).

„Нямам думи. Той беше първият ни световен шампион. Израснах с неговите мачове. Беше много луд и с голямо сърце“, коментира трагедията промоутърът Кале Зауерланд.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.