Начало Бокс Тервел Пулев влиза в европейската ранглиста
0

Тервел Пулев влиза в европейската ранглиста

Тервел Пулев влиза в европейската ранглиста
0
Тервел Пулев най-вероятно ще влезе в европейската професионална боксова ранглиста в полутежка категория към края на месеца. Той записа две победи в рамките на седмица, като успехите бяха на два различни континента. По-младият от прочутата боксова фамилия първо нокаутира за по-малко от три минути Скот Фъртел (САЩ) в Чикаго, а след това се наложи по точки в осем рунда срещу Валери Брудов.

До момента Пулев не фигурираше в класацията, но успехите ще го изкачат нагоре в ранглистата. Тя ще бъде обновена в края на месеца. Именно европейската титла е една от основните цели на Тервел. По този път тръгна и брат му Кубрат, който през 2012 година стана шампион на Стария континент в тежка категория, а две по-късно атакува неуспешно световната корона срещу Владимир Кличко.

Следващият мач на Тервел Пулев ще бъде на 7 април във Виена (Ав). Той ще бъде част от голяма галавечер, в която ще има мач за световната титла при жените. Българинът ще се бие в 8-рундов двубой, но все още не е ясно името на неговия противник.

До момента Пулев е с впечатляващите 9 победи (8 с нокаут). Три от мачовете приключиха още в първия рунд.

Следващата седмица Тервел заминава на лагер в Германия, където ще прави спаринги с местни боксьори.
„България Днес“

тагове: