Начало Други Още една звезда в бразилско джу джицу на посещение у нас

Още една звезда в бразилско джу джицу на посещение у нас

Още една звезда в бразилско джу джицу на посещение у нас
0

Един от най-успешните състезатели по бразилско джу джицу в света Лукас Лепри пристигна в България за първи път. Осемкратният IBJJF шампион е тук по покана на клуб „Victory One“, като тази вечер ще изнесе специален семинар в Пловдив само за членовете на организацията. Началото на срещата е 18:00 ч.

Лукас Лепри е смятан за един от най-техничните състезатели в бразилско джу джицу. Печелил всички големи турнир в този спорт по света – нещо, с което малко състезатели могат да се похвалят. Носител на черен колан. На Европейското първенство тази година, което се проведе в Лисабон, той направи истински фурор. За първи път в историята на този спорт някой от категория 76 кг. стигна финал на абсолютна.

Успешният път на Лепри в дивизия „черен колан“ на бразилското джу джицу започва през 2007 година, когато печели първата си победа на световно първенство. След това следва рекордна победна серия, а абсолютната му доминация продължава до световното през 2014-та, когато отново триумфира с титлата. Две години по-късно отново печели златото на планетарния шампионат. От известно време насам бразилецът опитва да предаде своите шампионски умения на по-млади състезатели, като вече усилено насочва вниманието си към треньорската дейност.  Той е лицензиран инструктор от 2009 г., като през първите три години прекарва в тази професия в Ню Йорк, САЩ, а след това се мести за две години в Алианса на инструкторите по бразилско джу джицу в Атланта, САЩ. В момента тренировъчната база на Лукас Лепри е сред най-добрите в света и успехите на неговите ученици са свидетелство за способностите му за преподаване и обучение. Той е създал много медалисти от света,включително и европейци.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.