Начало Други Отличен за България от Балканско първенство по ушу (СНИМКИ)

Отличен за България от Балканско първенство по ушу (СНИМКИ)

Отличен за България от Балканско първенство по ушу (СНИМКИ)
0

Българският национален отбор по ушу постигна изключителен успех по време на 4-то Открито Балканско първенство.

9 от 9 за родните бойци, които взеха участие в шампионата. Надпреварата се проведе от 26-ти ноември до 1-ви декември в Анкара, Турция. Равносметката е 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

Иво Георгиев за първи път се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Това се случи при четвъртото му участие на световно, където този път той стигна до две златни отличия. Иванка Мулешкова спечели първите си медали на международния подиум – сребърен и бронзов. Десислава Холодна затвърди добрата си спортна форма през годината и добави към колекцията си златен и сребърен медал.

Тримата представители на софийският спортен клуб „Черен Дракон” с треньор Петър Драгоев демонстрират умения в дисциплини Тай Чи – с и без оръжие. За първи път България имаше участие и в отборната дисциплина, където Георгиев, Мулешкова и Холодна спечелиха сребърен медал.

Емилиан Петров, който е дебютант на международно състезание, се представи отлично и грабна златен и бронзов медал в дисциплини Чанцюан и Гуншу при деца до 8 годишна възраст. Петров е възпитаник на треньора Мосен Ахмади, който вече 2 години е треньор в спортен клуб „Бей Син” от град Бургас.

В шампионата участваха всички балкански държави, както и гости от Белгия, Тунис, Сомалия, Афганистан и Азербайджан.

Водач на отбора в Турция бе вицепрезидентът на родната федерация Петър Драгоев, който бе поканен от домакините да изнесе реч по време на откриващата церемония пред близо 1 000 състезатели, треньори и високопоставени гости от Министерството на спорта на Турция. Драгоев се изказа ласкаво за направената организация от домакините и подчерта доброто приятелство и сътрудничество между двете страни.

Българска федерация по Ушу изпраща 2019 година с 21 медала, спечелени на четири международни състезания – Средиземноморска купа, Балканско, Европейско и Световно първенство.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.