Начало Други Три медала за България от световното по кунг фу

Три медала за България от световното по кунг фу

Три медала за България от световното по кунг фу
0

Три медала е равносметката за националния отбор по Ушу на България от осмото Световно първенство по Кунг фу. Шампионатът се проведе в китайския град Емейшан.

Най-голямото събитие, което се организира от Световната федерация по Ушу, събра на едно място над 5 200 състезатели от 50 държави. България беше представена от петима състезатели, водени от капитана на отбора Петър Драгоев. Останалите, които ни представяха бяха Иво Георгиев, Десислава Холодна, Иванка Мулешкова и Димитър Михайлов.

Първият медал беше спечелен в първият състезателен ден от Десислава Холодна в дисциплина Традиционен Чън стил Тайдзицюан (Тай Чи). Играещият вицепрезидент на родната централа Петър Драгоев донесе второто отличие от шампионата в дисциплина Традиционен Чън стил Тайдзидзиен – форма с меч.

В последния ден голяма радост за българския тим донесе дебютантът на международно състезание Иво Георгиев.  Той се пребори с конкуренцията за бронза в дисциплина Традиционен Чън стил Тайдзицюан (Тай Чи).

Трите медала са изключително постижение за трикольорите, а с тях се продължава и добра традиция тимът ни да се връща от големи състезания с отличия.

След големия успех националите получиха заслужена почивка от Управителния съвет на федерацията и ще стартират подготовка за новия сезон в началото на август с лагер в Камчия.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.