Начало Други Отличното представяне на българите в Европейския турнир по Таекуон-До ITF продължава и днес
0

Отличното представяне на българите в Европейския турнир по Таекуон-До ITF продължава и днес

Отличното представяне на българите в Европейския турнир  по Таекуон-До ITF продължава и днес
0

След като от вчерашния ден равносметката за България беше 109 медала ( 28 златни, 29 сребърни и 52 бронзови) , днес нашите продължават с чудесното си представяне на „България Оупън 2018”. Турнирът се провежда при огромен интерес и пълни трибуни в спортната зала на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски”. Срещите в дисциплината „ спаринг” ще продължат до късно вечерта поради многото състезатели във всички възрастови групи и  категории, но до късния следобяд българските таекуондисти спечелиха 27 медала ( 7 златни, 6 сребърни и 14 бронзови) . Със сигурност до края на състезателната програма бройката на отличията ще бъде още по-голяма.  Както е известно , на турнира в Пловдив участват 706 състезатели от 14 държави. И днес съдиите имаха семинар, който този път беше воден от председателя на реферската комисия и отговорник за Югоизточна Европа Вергилий Ситнилски. Българинът направи разбор на  колегите си с техните грешки от вчера и отново обърна внимание на новостите в системата за точкуване, която се използва за първи път на шампионат с такъв ранг- Категория „А”.

„Наистина турнирът е много силен и конкуренцията е повече от сериозна. Аз лично се радвам на медалите при децата и юношите, защото това показва правилния път по който работи федерацията. Лагерите, които правим, съдийските семинари, подготовката на треньорите, координацията във всички звена са от голямо значение и ето, че усърдната работа дава и своите резултати. Имаме невероятно младо поколение, което тепърва ще израства и носи радост за България. Поздравявам всички треньори от 21-те ни национални клуба, които участват в този турнир. След него ще направим и обстоен анализ на всичко с целия организационен комитет. Така процедираме всеки път, когато сме домакини на голям форум. Получаваме и поздравления от държавите, които участват, както и от Европейската федерация начело с президента Майкъл Пруит.  Постарахме се много, ангажирани са над 80 човека по цялостната организация на турнира и използвам случая да им благодаря за отличната екипна дейност и професионализъм”, сподели шефът на БФТаекуон-До ITF Марио Богданов.

Очаквайте в утрешния ден всички подробности от финалите в дисциплината „ спаринг”, както и крайните резултати от отборната надпревара.