Начало Други Отварят фитнес залите от понеделник, обсъждат и за тренировъчните зали (ВИДЕО)

Отварят фитнес залите от понеделник, обсъждат и за тренировъчните зали (ВИДЕО)

Отварят фитнес залите от понеделник, обсъждат и за тренировъчните зали (ВИДЕО)
0

Още една забрана по отношение на спорта и борбата с COVID-19 отпадна. От понеделник фитнес залите отварят отново врати. Министърът на спорта Красен Кралев издаде Заповед, с която от 18-ти май ще може да спортува във фитнеса. Решението дойде след среща сутринта между министър Кралев и представители на Българската асоциация за здраве и фитнес.

Отварянето на фитнес залите ще се случи при определени противоепидемични мерки. Носенето на маски вътре няма да е задължително, но вентилацията е. Филтрите ще трябва да се сменят всяка седмица, а уредите да бъдат дезинфекцирани след всяко ползване.

Ще се допускат до 10 души да тренират групово, а индивидуално трениращите трябва да бъдат по един на 4 кв. м.

В последните дни Министерството на спорта постепенно разреши подновяването на много спортни дейности. Първо бе възобновен индивуалният спорт на открито, ползването на стадион и басейни, след това се допуснаха групови тренировки до 10 души на открито. Очаква се през следващата седмица да бъдат отворени и тренировъчните зали, които на първи етап ще бъдат ползвани за индивидуални тренировки.

Новината обяви министър Красен Кралев в интервю за предаването „BOEC.BG“, което може да гледате тази неделя, 17-ти май, от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.

Пълният текст на заповедта четете тук.