Начало Други Професионалното таекуондо организира галавечер на стадион

Професионалното таекуондо организира галавечер на стадион

Професионалното таекуондо организира галавечер на стадион
0

Уникално събитие планира Световната федерация по професионално таекуондо.През месец октомври тя ще организира първата по рода си галавечер. Събитието ще се проведе на стадион в Максико сити с капацитет 30 000 места. Освен това е предвиден награден фонд около 650 000 долара.

„Една от идеите е да се популяризира не само таекуондото, но и всички бойни изкуства. Правилата са, правила на таекуондото, но леко изменени. Целта е тези състезания да станат по-привлекателни за широката публика и да се излъчи победител на базата на това кой е по-добрия“, разкри новият шеф на Българската федерация по професионално таекуондо Димитър Аврамов в интервю за Българско национално радио (БНР).

Разликата в тази бойна галава в сравнение с аматьорските състезания по таекуондо ще бъде екипировката. Тя ще е минимална – назъбници и протектори за слабините. Няма да има електронна екипировка, която да отчита точките.

Целта не е победа по точки, а целта е победа чрез превъзходството на противника“, посочва още Аврамов.

Състезателите ще имат възможност да се картотекират онлайн.

Димитър Аврамов оглави Българска Професионална Таекуондо Федерация

„Това към което се стреми световната федерация по професионално таекуондо е да даде възможност за изява на спортисти не само по таекуондо, но и на всички занимаващите се бойни изкуства да продължат своето кариерно развитие и то на професионално ниво. Олимпийското таекуондо е аматьорски спорт. Олимпиадата е най-голямата цел на тези спортисти, но дори достигната веднъж, финансово някои от тях продължават да не са обезпечени. Това е една от основните ни цели – да дадем възможност нашите състезатели да бъдат по-добре финансово обезпечени“, казва Аврамов пред БНР.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.