Начало Други Димитър Аврамов оглави Българска Професионална Таекуондо Федерация

Димитър Аврамов оглави Българска Професионална Таекуондо Федерация

Димитър Аврамов оглави Българска Професионална Таекуондо Федерация
0

Димитър Аврамов е новият председател на Българска Професионална Таекуондо Федерация. Той встъпи в длъжонст на официална церемония, водена от Слави Бинев – президент на Europe Professional Taekwondo Assosiation.

Аврамов е основен фактор в развитието на таекуондо в България в качеството си на член на Управителния съвет на Българска Федерация по Таекуондо (WTF). Освен това е преподавател по таекуондо в Национална спортна академия „Васил Левски“ и председател на клуб по таекуондо с много спортни постижения.

На същата церемония, но дистанционно, Слави Бинев даде назначението и на новия ръководител на Естонската Професионална Федерация в лицето на Калво Салмус. Той е с дългогодишен опит в олимпийския боен спорт, както в Естония, така и на европейско ниво.

Със заявка да продължат да популяризират и усъвършенстват корейското бойно изкуство на най-високо професионално ниво, двамата новоназначени президенти на организацията за България и Естония приеха официално ангажимента към длъжността от Председателя на Pro Taekwondo за Европа и Вице президент на Световната Професионална Федерация – Слави Бинев.
Участие в събитието от страна на Таекуондо структурите в България взеха – генералният секретар на Europe Professional Taekwondo Assosiation – Мастер Сан Хюн Парк, генералният секретар на БФТ и вицепрезидент на Europe Professional Taekwondo Federation – доктор Александър Минев, вицепрезидентът на БФТ – Димитър Михайлов, треньорът на националния отбор – Теодор Георгиев, членът на УС на БФТ Виолета Иванова и най-добрият български съдия по таекуондо и основен административен фактор – Илия Димитров.