Начало Други Радостин Василев е новият Министър на спорта
0

Радостин Василев е новият Министър на спорта

Радостин Василев е новият Министър на спорта
0

България има нов Министър на спорта. Народното събрание официално гласува кандидатурата на Радостин Василев, който заема поста за сметка на служебния такъв Андрей Кузманов. Това стана факт, след като в парламента бе утвърден новият кабинет с премиер Кирил Петков. Той получи доверие със 134 гласа „за“ и 104 „против“.

Радостин Василев е роден на 1 януари 1985 година. Завършил е „право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Семеен е и има един син. Той беше дългогодишен адвокат на ЦСКА по различни дела на футболния клуб на „армейците“.

Василев притежава дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство. Основател и управляващ съдружник на адвокатско дружество „Радостин Василев“.

През последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които практикуват международно спортно право и консултират допинг казуси. Адвокат Василев също така има десетки публикувани статии и коментари, свързани с правната регулация на спорта на национално и международно ниво и е консултирал голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно Събрание, като беше и председател на „Правната комисия“ там.