Начало Други Красен Кралев на „Златен пояс 2020“: Оптимист съм, че скоро ще излезем от тежката пандемия

Красен Кралев на „Златен пояс 2020“: Оптимист съм, че скоро ще излезем от тежката пандемия

Красен Кралев на „Златен пояс 2020“: Оптимист съм, че скоро ще излезем от тежката пандемия
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи петте големи приза „Златен пояс” 2020 на Националната асоциация на бойните спортове (НАБС). За отличията се състезаваха близо 50 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията. Победителите може да откриете ТУК.

По време на церемонията, която се проведе в специален ТВ формат, с преки включвания от цялата страна и се излъчи на живо от студиото на Bulgaria ON AIR, министър Кралев сподели:

„Изпращаме една година,

изпълнена с предизвикателства, които не са от спортно естество. За съжаление спортът беше един от секторите, най-тежко засегнати от пандемиятаАз съм изключително радостен, че нашите атлети преминаха през тези изпитания. България има своите мигове на гордост от своите бойци, своите атлети, които където имаше възможност на европейски и световни форуми отново носеха медали и титли. Знам, че до голяма степен нямаше възможност да се осъществи международния спортен календар, но ние направихме всичко възможно те да имат шанс за изява на българска сцена. Успяхме да организираме добри първенства и да реализираме изцяло държавния спортен календар. Организирахме и Европейското първенство по бокс за юноши, което приключи съвсем скоро. Показахме се като отличен домакин и в тези тежки условия.

Кралев с носителят на наградата за „Най-добър спортист – мъже“ Иван Кръстанов (кикбокс).

Дано тази година да не е пропиляна, инвестирали сме средства и усилия и време на нашите спортисти в една усилена подготовка. Убеден съм, че още през пролетта на следващата година ще има международни състезания от най-висок ранг – европейски и световни първенства, на които те ще могат да покажат уменията си. Оптимист съм, че съвсем скоро ще излезем от тежката пандемия, която е сковала целия свят и спорта в това число.

Министър Красен Кралев обявява Мария Оряшкова (самбо) като „Най-добър спортист – жени“.

Още малко търпение, малко усилия в тренировките и скоро ще има възможности за изява. Нашите бойци отново ще ни радват със своите титли Най-важното е в момента да бъдат живи и здрави, да се опазят от травми и върлуващия вирус.

Следващата година мисля, че ще е по-добра за всички нас.“

Министър Кралев с носителят на приз за „Ярка победа“ Деян Братков (киокушин).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.