Начало Други Роджър Грейси обясни какво е почувствал заради вируса

Роджър Грейси обясни какво е почувствал заради вируса

Роджър Грейси обясни какво е почувствал заради вируса
0

Легендата на бразилското джу джицу Роджър Грейси сподели какво е да си болен от коронавирус. Десеткратният световен шампион беше излекуван от COVID-19, след като изкара заразата трудно и продължително.

„От самото начало си знаех, че е този вирус. Приятелката ми и една близка жена проявиха подобни симптопми“, Грейси заяви пред MMA Fighting.

„Бях слаб, отпаднал, закашлях се, имах недостиг на въздух. Мускулите ми ме боляха – главата също. Никога не се бях чувствал така преди.“

„Треската отмина и си мислих, че вече се оправям. Но най-лошото дойде на следващия ден… бях супер зле. Повикахме линейка и 10 дни се борих в болницата. Прекарах ги на легло с 40 градуса температура“, призна Грейси.

„Мислих, че точно аз ще съм последният човек, който ще го изкара така. Казвах си, че дори да хвана вируса, ще бъде нещо по-леко. Но не се оправях ден след ден и не знаех какво да мисля. Когато се събудих със затруднено дишане, си знаех, че е време да отида в болница да бъда интубиран. Истинските проблеми започват, когато болестта стигне белите дробове.“

Роджър Грейси си купил тест онлайн, но той пристигнал два дни след неговото изписване.

Боецът оценява, че светът е бил хванат в крачка и никой не е бил подготвен за заразата.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.