Начало Други Шампионът и рекордьор Хакухо: Не го очаквах

Шампионът и рекордьор Хакухо: Не го очаквах

Шампионът и рекордьор Хакухо: Не го очаквах
0

Хакухо, който спечели 45-а купа на Имератора през уикенда, надделявайки в страхотна и оспорвана схватка над своя монголски сънародник – Терунофуджи, в последния кръг от турнира „Нагоя Башо“, разкри, че не е очаквал да постигне такъв брой победи на тази възраст (36-години).

„Преди турнира никога не съм очаквал да спечеля купата с рекорд без поражения на тази възраст“, заяви рекордьорът в интервю след връчването на титлата.

„С тази победа чувствам, че мога да се боря отново“, добави единственият сумист с ранг „йокодзуна“ в японското сумо, визирайки успеха в битката за първото място, която противопостави носителя на 4 купи на императора и най-доминиращ сумист в последната една година – „озеки“ Терунофужи и Хакухо.

Припомняме, че двамата нямаха загуба до края на надпреварата, но при последния сблъсък с успеха се поздрави 36-годишният исполин.

Въпреки загубата от Хакухо, обаче стана ясно, че Терунофуджи ще бъде предложен за най-високия индивидуален ранг в сумото – „йокодзуна“.

Хакухо лекуваше множество травми в последната една година и по тази причина почти не вземаше участие в големите турнири. Именно контузии пък бяха причина другият сумист с ранг „йокодзуна“ – Какурю да реши да се откаже от спорта през май.