Начало Други Силно българско присъствие във втория ден на Европейското по таекуондо

Силно българско присъствие във втория ден на Европейското по таекуондо

Силно българско присъствие във втория ден на Европейското по таекуондо
0

Силно българско присъствие във втория ден на Европейското първенство по олимпийско таекуондо за юноши и девойки.

Седем родни таекуондисти ще стартират днес на шампионата на Стария континент за подрастващи, който се провежда в шведския град Хелзингборг.

В категория до 68 кг. при юношите България ще има двама участници. Митко Джорджев, който е и един от фаворитите за титлата, ще стартира срещу словенеца Леон Ленарт. Другият българин в категорията – Теодор Здравков, започва от началната фаза- квалификациите. Негов първи съперник там е арменецът Саргис Саргсян.

При 63-килограмовите също имаме двама представители. И двамата ще стартират от първи кръг.  Александър Джорджев – световен и европейски шампион, започва срещу Емиркан Туран от Турция. Димитър Кобаков пък ще се изправи срещу Серафим Верелис от Гърция.

При девойките в днешния ден ще видим три българки.

В категория до 57 кг. ще стартират Мартина Петрова и Илина Иванова. Петрова ще срещне Имен Бен от Франция в първия кръг, а Иванова ще мери сили с Малвина Цуреф от Кипър.

Последната ни участничка днес е Мари Илиева. Тя ще има за съперничка в първи кръг, в категория до 53 кг., Олга Процвитаева от Украйна.

Припомняме, че във вчерашния първи ден страната ни завоюва сребърен медал. Отличието спечели Даниел Ладжев в категория до 54 кг.

Европейското първенство по олимпийско таекуондо за юноши и девойки може да гледате: Поле 1 – ТУК ; Поле 2 – ТУК ; Поле 3 – ТУК ; Поле 4 – ТУК.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.