Начало Други Наша надежда в джудото смени България с Израел
0

Наша надежда в джудото смени България с Израел

Наша надежда в джудото смени България с Израел
0

Сребърната медалистка от европейското по джудо Бетина Темелкова ще се състезава за Израел. Националната състезателка по джудо, която е спортист на Спортна академия „Ставен“ Сливен е огорчена от отношението на федерацията към нея.

„ Не се отказвам от България, а от управлението“, заяви Темелкова, цитирана от Дарик радио.

По думите й основната причина е, че на спортистите не се разрешава да пътуват на състезания с личните си треньори.

Бетина Темелкова е европейски шампион по джудо, има множество награди от различни състезания по света. През 2013 година тя бе обявена за Спортист №1 на община Сливен. Изпълнителният директор на академия „ Ставен“ Лъчезар Темелков заяви, че условията в базите за подготовка на кадетите и девойките за олимпиадата, са лоши, няма елементарна хигиена, храната е от кетъринг, което не се вписва в хранителния режим на повечето състезатели.

От академията призоваха ръководството на Министерството на спорта да направи проверка на разходването на средствата за изявени спортисти във Федерацията по джудо. Те призозават и за по-голям контрол не само върху клубовете, но и на самата Федерация.

Очаква се в началото на 2017 година Бетина Темелкова да започне да се състезава за Израел, като не е ясно дали ще има транфер, посочи още Лъчезар Темелков. По думите му, към момента тя няма договор с Федерацията и очаква с този казус да се занимаят юристи по спортно право.

Още двама спортисти от младежкия национален отбор по джудо са обявили намеренията си да напуснат отбора. Това са Денислав Йорданов, който ще се състезава за Австрия и Валентин Алипиев, който води преговори за трансфер в Германия.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.