Начало Други Среща с участието на бойци от минало, настояще и бъдеще се проведе в Плевен

Среща с участието на бойци от минало, настояще и бъдеще се проведе в Плевен

Среща с участието на бойци от минало, настояще и бъдеще се проведе в Плевен
0

Начинанието се състоя за първи път като идеята е то да продължи и занапред, но да бъде с благотворителна цел.

Многократният ни републикански шампион по бокс и заслужил майстор на спорта – Румен Мотовски организира в Плевен среща на миналото, настоящето и бъдещето на бойните спортове.

Събитието уважи Радослав Панталеев, който е бронзов медалист в категория до 91 кг. от Световното първенство по бокс през настоящата година. Участие взе и шампионът на България в суперполусредна категория Йосиф Панов – Пепелянката, както и бившият шампион за професионалисти и аматьори Явор Маринчев – Хиената. На срещата присъства и многократният шампион на страната Диан Петров, легендарният треньор по бокс Георги Тончев, европейският шампион по кикбокс Димитър Пенчев, както и много други представители и деятели на бойните спортове.

„Надявам се това нещо да стане ежегодно, да го превърнем в традиция и да се разрасне. Да съберем не само бойните спортове, но и плевенския спорт като цяло. Не трябва да има разделение, а е необходимо да сме сплотени, да си помагаме и да правим всичко по силите си, за да палим искрата на спорта у децата“, сподели инициаторът на срещата Румен Мотовски.

Боксовите легенди Детелин Далаклиев и Александър Владимиров, плевенския клуб по смесени бойни изкуства и СКБ „Камен Лозанов“, не успяха да присъстват заради вече поети лични ангажименти, но също приветстват идеята да се организират подобни мероприятия. Кикбоксьорът Симеон Наковски, който в петък спечели титлата на KGP, не успя да присъства поради контузия.

Срещата се проведе за първи път като всички, участвали в нея се обединиха около идеята тя да не бъде последна като следващите такива събития да преминават под знака на благотворителност.

Източник: pleven.utre.bg

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.