Начало Други Сумист прекратява кариерата си заради посещения на барове

Сумист прекратява кариерата си заради посещения на барове

Сумист прекратява кариерата си заради посещения на барове
0

Един от най-известните сумисти – „меагашира-5“ Аби сподели, че е готов да се откаже от професионалното сумо. Причината е, че бившият „комусуби“ е посещавал барове по време на последния голям турнир – „Нагоя Башо“, който се проведе в японската столица Токио, с което е нарушил антиепидемичния протокол. Новината съобщи агенция „Киодо“, цитирани от sportal.bg. Предложението ще бъде обсъдено на среща на борда на директорите на професионалния сумо тур.

„Меагашира-5“ Аби беше изтеглен от турнира, след като стана ясно, че е посещавал барове на два пъти по време на последния турнир. Неговите тестове за COVID-19 обаче са отрицателни и той не е навредил на своите колеги, сред които и българинът Даниел Иванов – Аоияма.

26-годишният Аби (Косуке Хорикири) е известен със силните си и бързи ръце в сумото, на което се дължат и повечето му победи с хватката „ошидаши“.

Припомняме, че състезанията по сумо в Япония бяха подновени след 4-месечна пауза заради пандемията от коронавирус именно с Големия летен турнир, който и за първи път се проведе не в Нагоя, а в Токио.

Японското правителство разреши надпреварата да се играе пред публика, макар и с известни ограничения. В залата, която е пригодена за публика в размер на 10 000 души, беше позволено да присъстват до 2 500 зрители, което е приблизително 25% от капацитета на съоръжението.