Начало Други Световен майстор в бойните изкуства проведе двудневен семинар у нас

Световен майстор в бойните изкуства проведе двудневен семинар у нас

Световен майстор в бойните изкуства проведе двудневен семинар у нас
0

Известният майстор по бойни изкуства и мотиватор Нино Бернардо посети за пореден път страната ни. През уикенда той проведе двудневен уъркшоп с продължителност общо 8 часа, посветени на най-доброто оръжие, което всички притежаваме – ума.

На 24-ти Нино Бернардо изнесе и специална лекция „Нинобернардизми“. Срещата в Институт „Конфуций“ София бе под формата на разговор за бойните изкуства, агресията, гнева, страха, секса и нещата от живота.

Нино Бернардо е космополитна личност с китайски, филипински и италиански корени. Повече от 50 години практикува кунг фу и по-точно – изкуството на Брус Лий „винг чун“.  Освен това той е джазмен – китарист и певец. Той е известен с това, че преподава „Изкуството на Войната“ с методите на Изкуството на Смеха.

По време на дългия си житейски път (в момента е на 73 години) е бил преподавател по винг чун на известни актьори, хореограф на бойни сцени, личен треньор на специалисти от военните структури и полицията, наставник и учител на проблемни тийнейджъри в национална програма на Великобритания. Откривател е на спорта „Сокърбол“, по който има проведени състезания.