Начало Други Таекуон-До турнирът „България Оупън“ привлече огромен интерес

Таекуон-До турнирът „България Оупън“ привлече огромен интерес

Таекуон-До турнирът „България Оупън“ привлече огромен интерес
0

Над 700 състезатели ще премерят сили в предстоящия международен турнир по Таекуон-До ITF – Bulgaria Open 2018. Надпреварата ще се проведе в Пловдив този уикенд. Спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ е домакин на събитието.

„Под тепетата“ пристигат чуждестранни бойци от Румъния, Гърция, Молдова, Естония, Чехия, Сърбия, Словения, Македония, Хърватия, Австрия, Уелс, Англия и Украйна. Капацитетът на залата е малко над 1000 седящи места и се очаква тя да се напълни.

Нашите представители ще са около 300 спортисти –  21 национални клуба ще имат свои възпитаници на турнира. Състезателите ще бъдат разделени по възрастови групи в двата пола от юноши и девойки до мъже и жени. Представянето им ще бъде в дисциплините – спаринг и форма.

„Денонощно работим през последните дни около организацията, защото цялото ръководство преди седмица се завърна от Северна Корея. Там бяхме на Световен конгрес на Таекуон-До ITF. Разбира се, че имахме доста хора ангажирани по време на нашето отсъствие.“, сподели президентът на БФТаекуон-До ITF Марио Богданов.

„Много от делегациите пристигат на Летище София и трябва да ги извозим до Пловдив. От там следва хотелско настаняване, транспорт до залата и обратно, но ние имаме опит от предишни издания, както и професионален екип. Искаме да представим на нашите гости забележителностите на Пловдив и ще го направим.“, споделя той.

„Относно българското участие вярвам, че всеки един състезател ще даде максимума от себе си, за да сложи медал на гърдите. От същия турнир през миналата година спечелихме 97 отличия. Сега се надявам да влезем в трицифрено число“, завърши Богданов.

Шампионатът започва с техническа конференция и кантар на състезателите. Мачовете стартират в събота от 09:00 сутринта до вечерта и завършват в неделя с церемонията по награждаването.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.