Начало Други Над 500 състезатели взеха участие на държавното първенство по таекуон-до (СНИМКИ)
0

Над 500 състезатели взеха участие на държавното първенство по таекуон-до (СНИМКИ)

Над 500 състезатели взеха участие на държавното първенство по таекуон-до (СНИМКИ)
0

В събота (28.05) в гр.Дупница се проведе Държавното първенство по таекуон-до за деца, кадети, мъже и жени до 21г. Надпреварата бе открита от председателя на Българска федерация по таекуон-до WTF Слави Бинев и кмета на гр. Дупница инж. Методи Чимев.

Специален гост по покана на Слави Бинев бе  консулът на Република Корея в България г-н Нам. Освен него присъстваха също така и много бивши ръководители на таекуондото в България. Официалното откриване бе съпроводено и от доста интересна демонстрация на бойни умения от страна ня на наши състезатели.

Над 500 участници от над 30 клуба се включиха в надпреварата в близо 80 отделни категории. Имаше представители от София, Дупница, Стара Загора, Разлог, Своге, Казанлък, Горна Оряховица, Велико Търново, Перник, Кюстендил, Ботевград, Пловдив, Стамболийски и Бургас.

В новата спортна зала в гр. Дупница, домакините бяха осигурили всички условия за нормалното протичане на състезанието. Таекуондистите играеха едновременно на 5 игрални полета, като на всяко имаше камера, която записваше всички срещи. 30 съдии с национална и международна квалификация свиреха срещите.

„ Скъпи състезатели и треньори, това е ваш празник, това е вашият ден. Запомнете едно. Ние не трябва да създаваме само спортисти, ние трябва да създадем и личности. Трябва да създадем едни самоуверени и отговорни хора. Има една източна поговорка: 100 бащи са равни на една майка, а 100 майки са равни на един учител. Затова ви съветвам да надминете своите учители за да се гордеят с вас. На състезателите искам да кажа една изтъкната фраза: Пожелавам всички да победят, но запомнете, че винаги има един, който побеждава накрая. Винаги има един, който губи накрая. Когато посрещнеш загубата с достойнство, тя не се различава от победата. Но когато губите, го правете с достойнство. И затова трябва да направите всичко възможно следващия път вие да сте победителите. Когато човек си извади изводите от всяка загуба, и той става победител. Искам да кажа на вас и родителите ви, че ние сме едно голямо семейство“, заяви Слави Бинев в своята реч на откриването.

„За нас е чест да сме домакини на държавното първенство по таекуондо. Надявам се новото ръководство да обръща повече внимание и на клубовете извън столицата. Самият факт, че именно Дупница ще бъде домакин на Балканиадата през месец септември, показва, че те са избрали правилния път. А именно популяризиране на таекуондото в различни градове на България. Много бих искал отборът от Дупница да спечели всички медали, но и да не е така няма да има сърдити. Важното е спортът да учи младите на ред и дисциплина“, сподели от своя страна кмета на гр. Дупница инж. Методи Чимев.

Държавното първенство е и директна квалификация за разпределяне на квотите, за Европейското първенство за мъже и жени до 21 години, което ще се проведе в Русия през месец юли.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.